Image of Jaromír Hanzlík

Jaromír Hanzlík

Ještě než odmaturoval na malostranském gymnáziu v Hellichově ulici, v jehož proslulém divadelním kroužku působil, získal zkušenost v televizi i ve filmu. I když se přihlásil na DAMU, dal nakonec přednost angažmá v Divadle na Vinohradech (1966-93), na jehož scéně postupně vyzrál z představitelů vitálních, nezkušených mladíků v hereckou osobnost, schopnou vystihnout povahovou rozmanitost mužských typů středního věku v komediální i v tragické poloze (Grandlehárna, Loupežník, Car Fjodor, Hamlet, Revizor, Zločin a trest, Cyrano z Bergeraku, Oidipus). V kinematografii zaujal citlivými portréty bezelstných dospívajících chlapců ve stěžejních filmech poloviny 60. let: vystrašený Honza v psychologické studii Finský nůž, introvertní Michal v Mášově Bloudění, nesměle zamilovaný student Vojta ve Vávrově adaptaci Hrubínovy Romance pro křídlovku, německý voják v Kočáru do Vídně. Pozvolna se propracovával i ke komediálním postávám, často po boku Daniely Kolářové, jak v televizi (seriál Taková normální rodinka, triptych Podnájemníci, Otec nebo bratr a Dopis psaný španělsky) tak ve filmu: kralevic Karel (Slasti Otce vlasti), královský šenk Pešek (Noc na Karlštejně) a frajerský traktorista Honza (Léto s kovbojem). Během 80. let navázal úspěšnou spolupráci s Jiřím Menzelem, v jehož komediích podle literárních předloh ztělesnil svérázné, podivínské a tragikomické figurky: pábitelský strýc Pepin (Postřižiny), nadšený sběratel veteše Leli (Slavnosti sněženek) a suchopárný zámecký knihovník Bernard Spera (Konec starých časů). Poslední pravidelnější návraty na plátno absolvoval převážně v dobových kostýmech, např. jako kaplan (Oldřich a Božena), žoldnéř Zajíc (Dva na koni, jeden na oslu), král Ctirad (Nesmrtelná teta) a stárnoucí quijotovský rytíř Kornelius (O perlové panně). Velké popularity dosáhl díky televizi jako oblíbený protagonista mnoha inscenací a filmů, pohádek a seriálů, jež reprezentují zejména tituly Záhada hlavolamu (1969), Taková normální rodinka (1971), Byl jednou jeden dům (1974), Žena za pultem (1977), Ve znamení Merkura (1978), Nemocnice na kraji města (1978; 1981; 2003), Plechová kavalérie (1979), Dnes v jednom domě (1980), Lucie postrach ulice (1980), Dynastie Nováků (1982), Dobrá Voda (1982), Doktor z vejminku (1982), Sanitka (1984), My všichni školou povinní (1984), Synové a dcery Jakuba skláře (1985), Slavné historky zbojnické (1985), Cirkus Humberto (1988), Dido – Geheimnis des Fisches (1991), Hříchy pro pátera Knoxe (1992) a Pojišťovna štěstí (2004). Ačkoliv v roce 1993 ohlásil ukončení herecké kariéry, své rozhodnutí již několikrát porušil. V roce 1997 převzal po Zdeňku Svěrákovi moderování vzpomínkového TV pořadu Úsměvy českého filmu, z něhož připravil čtyři svazky knih Album úsměvů. Analýzu jeho filmové tvorby přinesl Jan Jaroš v knížce Jaromír Hanzlík (Praha, ČSFÚ 1988)


Read bio at tmdb | Read bio at Wikipedia
Born:
Feb 16, 1948 In Český Těšín, Československo
Movie/TV Credits:
52
First Appeared:
In the movie Every Young Man 1966-05-13
Latest Project:
Movie Summer with the gentleman 2019-02-14
Known For
Poster of Cirkus Bukowsky
Poster of Sanitka 2
Poster of Sanitka
Filmography
Movie Summer with the gentleman 2019-02-14
Movie Pravý rytíř 2016-12-24
Movie Gangster Ka 2015-09-10
Movie Korunní princ 2015-12-24
Series Sanitka 2 2013-09-06
Series Cirkus Bukowsky Tichý 2013-10-30
Movie Rodinka 2010-12-09
Movie Soul at Peace strojvůdce Smejkal 2009-01-29
Movie Men in Rut Jarda Hanák 2009-08-20
Series Pojišťovna štěstí 2004-09-12
Series Nemocnice na kraji města po dvaceti letech Unknown 2003-01-01
Movie O perlové panně Kornelius 1997-05-08
Movie The Immortal Woman král Ctirad 1993-11-25
Movie Jen o rodinných záležitostech tajemník KV KSČ Jaroslav Mrázek 1991-04-01
Movie The Flying Sneaker Père d'Alex 1991-09-01
Movie The Gentle Barbarian pan Nejedlo 1990-09-20
Movie The End of Old Times Spera 1989-01-01
Series Cirkus Humberto Vašek Karas 1988-12-04
Movie Dva na koni, jeden na oslu Zajíc 1987-02-01
Series Slavné historky zbojnické Unknown 1986-03-08
Series Synové a dcery Jakuba skláře Unknown 1986-02-09
Movie The Snowdrop Festival Leli 1984-01-01
Movie Lucy, the Menace of Street otec Lucie 1984-08-27
Movie ...and again that Lucy! otec Lucie 1984-12-01
Series Sanitka Vojta Jandera 1984-11-25
Movie Tažní ptáci Ondřej Kára 1983-01-01
Series Dynastie Nováků Unknown 1982-10-23
Movie Cutting It Short Pepin 1981-02-01
Movie Dopis psaný španělsky Unknown 1980-03-30
Movie The Secret of Steel City Ingenieur Marcel Zodiak / Moltke 1979-12-23
Movie Jak je důležité míti Filipa Algernon Moncrieff 1979-04-30
Movie Otec nebo bratr 1978-01-10
Series Nemocnice na kraji města Roman Jáchym 1978-11-05
Series Žena za pultem skladník Oskar 1977-12-10
Movie Ikarův pád Ondřej 1977-01-01
Movie Léto s kovbojem Honza 1976-01-01
Movie Podnájemníci Zbyněk Kučera 1976-12-26
Movie How to Drown Dr. Mracek, the Lawyer JUDr. Jindřich Mráček 1975-03-03
Movie Dva muži hlásí příchod Unknown 1975-07-06
Movie Poslední královna 1974-01-01
Series Byl jednou jeden dům Martin Hrachový, syn 1974-01-01
Movie Noc na Karlštejně Pešek 1974-07-01
Series Taková normální rodinka Zdeněk 1971-11-01
Movie Zločin na Zlenicích hradě 1971-11-30
Movie A Killer on the Tracks Karlíček 1970-08-14
Movie Nevěsta Ondřej 1970-09-25
Movie Devilish Honeymoon 1970-09-03
Movie The Joke Lieutenant 1969-02-28
Movie Slasti Otce vlasti Karel IV 1969-08-08
Movie Romance for Bugle Vojta 1967-03-03
Movie Every Young Man vojín Petrus 1966-05-13
Movie Carriage to Vienna Hans 1966-11-11

Putlocker - Watch FREE Movies Online & TV shows

Putlocker is the putlockers new site 2019 to watch movies online free without signup. Watch all putlockers movies, putlockers is, putlockers9. This is the new working putlockers 2019