Image of Dragan Maksimović

Dragan Maksimović

Драган Максимовић (Подујево, 7. фебруар 1949. — Београд, 4. фебруар 2001.) је био српски глумац. Преминуо је након напада наци скинхедса, повезаних са групама "Крв и част" и навијачком "United force", који су га претукли јер је био тамнијег тена. ФИЛМОГРАФИЈА 1971.Домовина у песмама1971.Хроника паланчког гробља1972.Савонарола и његови пријатељи1972.Сарајевски атентатНедељко Чабриновић1973.Београд или трамвај а на предња врата1973.Позориште у кући 2продавац честитки1974.Траг1974.Петао није запевао1974.Једног лепог, лепог дана1974.Зашто је пуцао Алија АлијагићАлија Алијагић1974.Слободан превод Мизантропа1974.ОтписаниСимке1974.ОтписаниСимке1976.КоштанаАсан1977.Под истрагомСок1979.Прва српска железницакнез Милан Обреновић1979.Сустрети са изузетним људима (енгл. Meetings with Remarkable Men)Георгије Иванович Гурђијев[2]1979.УсијањеЛука1979.Господин ДимковићИследник ОЗНЕ1980.-те1980.Петријин венацМиша1980.Дувански пут1980.Нешто из животаРаде Кундаковић1980.Осам кила среће1981.Топола са терасеМилан1981.Шеста брзинаБогољуб1981.Пад ИталијеРафо1982.Дивље месо1982.ШпанацЖандар1982.Приче из радионицеБогољуб1982.Маслина сам ноћас1982.Twilight TimeТони1983.Хасанагиницаефендија Пинторовић1983.Малограђани1983.Оштрица бријача1984.Проклета авлијавалија1984.Ријанон1985.Судбина уметника-Ђура ЈакшићЂура Јакшић1985.Неуспела мућкаЛаза Ласер1985.Дебели и мршавидруг Клисура1986.Одлазак ратника, повратак маршала1986.ШмекерБели1987.Живот радника1987.Место сусрета БеоградРестауратор Бошко Шатара1988.Четрдесет осма - Завера и издаја1988.Нека чудна земљасликар1988.Други човек1989.Време чудаЛазар1989.Последњи круг у МонциЦрни1989.Време чудаЛазар1989.Шведски аранжман1990.-те1990.Нерниса јача од смртиБернисин муж1991.МалаКоста „Кокан“ Марић1992.Ми нисмо анђелихипик1992.Црни бомбардерПсихо1993.Електра1993.Византијско плаволовокрадица1994.Жеља звана трамвајсвештеник1995.To Vlemma tou Odyseea1994-1995.Отворена вратаМића Тодоровић1996.Иван (ТВ)Грађевинац1996.Лепа села лепо горепрофесор Петар1997.Müde Weggefährten1997.Псалм1997.Горе долеотац избегличке породице1997.Лажа и паралажа (филм)1998.Свирач (ТВ драма)Капетан Вучета1998.СтршљенАзем1998.Ранеболесник1999.НожЗулфикар Османовић2000.-те2002.Држава мртвихЛука Мандић


Read bio at tmdb | Read bio at Wikipedia
Born:
Feb 7, 1949 In Podujevo, Serbia
Movie/TV Credits:
28
First Appeared:
In the movie Why Did Alija Alijagic Shoot 1974-01-01
Latest Project:
Series The Written Off 2020
Known For
Poster of The Written Off
Poster of The State of the Dead
Poster of The Wounds
Poster of The Worker's Life
Filmography
Series The Written Off Simke 2020
Movie The State of the Dead Luka Mandić 2002-07-25
Movie The Hornet Azem 1998-04-06
Movie The Wounds Pacijent 1998-05-27
Movie Pretty Village, Pretty Flame Професор 1996-05-11
Movie Desire Named Streetcar Sveštenik 1994-01-01
Movie Byzantine Blue Lovokradica 1993-07-16
Movie We Are Not Angels Hipik 1992-01-01
Movie The Black Bomber Psiho 1992-06-15
Movie The Little One Kosta 1991-11-01
Movie The Last Lap at Monza Crni 1989-01-01
Movie Time of Miracles Lazar 1989-04-01
Movie The Bizarre Country Slikar 1988-01-01
Movie The Other Man Petrović 1988-12-22
Movie The Place of Meeting: Belgrade Boško Satara, restaurator 1987-01-01
Movie The Worker's Life Faruk 1987-06-17
Movie Dandy Beli 1986-07-25
Movie Fat and Thin Drug Klisura 1985-06-17
Movie Indian Mirror Laza Laser 1985-01-01
Movie Twilight Time Tony 1982-04-01
Movie Sixth Gear Bogoljub 1981-07-03
Movie The Fall of Italy Rafo 1981-07-07
Movie Petria's Wreath Miša 1980-01-01
Movie Eight Kilos of Happiness Unknown 1980-01-01
Movie Burning Luka 1979-01-01
Movie Meetings with Remarkable Men G.I. Gurdjieff 1979-08-05
Movie Kostana Asan 1976-01-01
Movie Why Did Alija Alijagic Shoot Alija Alijagić 1974-01-01

Putlocker - Watch FREE Movies Online & TV shows

Putlocker is the putlockers new site 2019 to watch movies online free without signup. Watch all putlockers movies, putlockers is, putlockers9. This is the new working putlockers 2019